top of page

SPECIALISATIES

DSC07550.JPG
1024x1024_fav_r_1024x1024_logomark.png

Voice / Vocal Care
 

Voice / Vocal Care

 

Robert Kuizenga is naast manueeltherapeut ook klassiek professioneel zanger. Als ervaringsdeskundige in de professionele zangwereld weet hij precies waar je als zanger tegen aan kan lopen. Hij is daarmee de ideale zorgverlener om je te helpen met jouw stemklachten en of zang-gerelateerde klachten.

 

Als gespecialiseerd manueeltherapeut behandelt Robert veel zangers die naar hem worden doorverwezen door zangpedagogen, KNO-artsen of logopedisten. Met behulp van een uitgebreide biopsychosociale anamnese breng ik in kaart welke factoren een rol hebben gespeeld bij het ontstaan en onderhouden van de klachten. Essentieel zijn ook het lichamelijk onderzoek waarbij ik kan ervaren waar zij tegen aan lopen. Hierbij onderzoek ik niet alleen de stemregio maar het hele lichaam. Speciale aandacht is nodig voor lichaamshouding, ademhaling, (musculaire) compensaties tijdens het zingen en functiestoornissen van alle, maar vooral aangelegen, gewrichten (halsregio, kaak, nek, ribben en wervelkolom). Zingen doe je immers met je hele lichaam. De behandeling bestaat voornamelijk uit het mobiliseren van de regio’s die minder beweeglijk zijn (o.a laryngeale manuele therapie) en oefeningen gericht op stabiliteit en mobiliteit.

 

In mijn praktijk werk ik nauw samen met een KNO-arts, zangpedagoog, logopedist, ademcoach, psycholoog, osteopaat, houdingstherapeut, acupuncturist en holistisch arts. Afhankelijk van de klachten van de zanger raad ik deze een of meerdere van mijn collega’s aan waarbij ik vaak als casemanager fungeer.

 

Interesse? Hier kan je een afspraak inplannen. Voor meer info kan je een email sturen naar robert@mindyourmotion.nl

bottom of page