top of page

SPECIALISATIES

DSC07689.jpeg
1024x1024_fav_r_1024x1024_logomark.png

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

 

Deze therapie is een vorm van fysiotherapie om de bewegelijkheid van je gewrichten te verbeteren. Een manueel therapeut gebruikt vaak specifieke technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, om de mobiliteit van lichaamsdelen en je gewrichten te vergroten. Het manipuleren wordt in de volksmond ook wel “kraken” genoemd.

 

Het doel van manuele therapie is ervoor te zorgen dat je makkelijker kunt bewegen en daardoor beter kunt functioneren in het dagelijks leven. Je kunt na een manipulatie beter bewegen en je hebt vaak minder pijn bij het bewegen. Naast de specifieke technieken bestaat het behandelprogramma van de manueeltherapeut verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. 


 

Welke klachten worden behandeld met manuele therapie?

 

Het team van Mind Your Motion is uitstekend in staat om de oorzaak van jouw klachten te beoordelen. Voorbeelden van klachten die door onze manueeltherapeut kunnen worden behandeld zijn:

 

  • hoofd- en nekpijn

 

  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen

 

  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen

 

  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn

 

  • duizeligheid bij het bewegen van de nek

 

  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

 

  • Enkel-, knie en heupklachten

 

Tijdens het eerste consult bespreken we samen met jou welke klachten je hebt. Aansluitend zal de therapeut een hypothese voor de mogelijke oorzaak opstellen. 

Om de hypothese te testen volgt een lichamelijk onderzoek, dat bestaat uit een functie- en pijn onderzoek van het klachtgebied. 

 

Op basis van het onderzoek stellen we samen een behandelplan op, waarbij we een indicatie geven van het aantal behandelingen en de verwachte duur van het traject.

 

Wat voor typen manuele therapie zijn er?

 

Manuele therapie is een van de oudste en meest veelvoorkomende therapievormen binnen allerlei culturen wereldwijd. Binnen onder andere de Ayurvedische en Chinese cultuur worden technieken gebruikt die ook binnen manuele therapie worden toegepast. Door deze bril bekeken zijn er dus ontzettend veel verschillende vormen van manuele therapie. 

 

Binnen de westerse geneeskunde is manuele therapie een discipline binnen fysiotherapie, met een wetenschappelijke basis. 


 

Wordt manuele therapie vergoed door zorgverzekeraars?

 

Uitsluitend als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt manuele therapie vergoed. Mind Your Motion heeft voor 2024 contracten gesloten met alle zorgverzekeraars. Een verwijzing van een arts of een specialist is daarbij niet nodig. 

Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie dan kan je particulier betalen. Actuele prijzen voor manuele therapie behandelingen vind je op onze tarievenlijst.

 

Maak een afspraak voor een intake


De verbijzondering manuele therapie bieden wij aan in onze fysiotherapiepraktijk in Amsterdam Oud West na bij het Vondelpark. Wij streven er altijd naar om cliënten zo snel mogelijk en duurzaam van klachten af te helpen. Onderdeel hiervan is dat we kennis delen over wat cliënten zelf kunnen doen om te zorgen dat de klachten niet terugkomen. Maak hier een afspraak voor een manueel therapie consult bij Mind Your Motion.

bottom of page